Leta i den här bloggen

torsdag 22 juni 2023

Litet nytt från mig, Lisa


Hej, det är jag, Lisa, igen! Förra gången jag hörde av mig var det nästan jul. Kallt och eländigt. Usch! I morgon är det midsommarafton. Såå mycket bättre! Här på bilden ligger jag i solen på min byrå, men annars har jag i princip flyttat ut på min altan. Där finns mycket skojigt att klättra på, och flera sköna bäddar, men framför allt är det ju bästa spanarplatsen. Ännu har jag inte lyckats nedlägga något större byte, bara små smakbitar. Till mitt förtret, men, konstigt nog, gläds matte?

Sedan sist har jag hunnit fylla sju år! Så nästa månad är det sju år sedan jag flyttade in i mitt hus. Matte var ju väldigt tveksam till att ta hand om en kattunge då, men det kan jag ärligt jama, att ingen av de tidigare katterna hade klarat av att uppfostra henne, så det var då för väl att jag kom! Efter snart sju år av idogt arbete är jag för det mesta tillfreds med resultatet, även om viss finputsning behövs då och då när hon glömmer reglerna. Om jag slänger mig ner framför hennes fötter, till exempel, får hon inte passera utan vidare. Då måste jag visa det med klor eller tänder, så att hon fattar. Absolut värsta synden är att putta ner mig när jag lagt mig tillrätta i hennes knä och har det hur mysigt som helst. Efter ett tag kan hon hävda att hon måste resa på sig, och hittar på något dumt svepskäl. Sådana tilltag tolererar jag inte! Självklart är det jag som avgör när jag gosat färdigt! Då kan hon få sig ett litet märke på armen. 

Husse är hemma ibland, och borta ibland. När han är hemma är det många olika människor som går in och ut här. I början vaktade jag dem en hel del, men nu bryr jag mig inte. Några har försökt klappa mig, men då har matte sagt åt dem att låta bli. Där är vi helt överens. Mig får bara matte och husse klappa!

Ja, så är mitt liv nu som sjuåring. På min matpåse står det seniorfoder. Men det är gott, det också. Jag äter fortfarande bara torrfoder. Blötmat förstår jag mig inte alls på, inte mjukt kattgodis heller. Hårt ska det vara! Matte brukar kasta kattgodisbitar så att jag får jaga dem, bästa leken tycker jag!

Nu önskar jag alla en skön midsommarhelg och efter den en lång och härlig sommar!

 


2 kommentarer:

  1. Så roligt att du hör av dig! Tänk att du har lyckats uppfostra matte, förstår att det varit mycket arbete med det. Önskar dig, matte och husse en riktigt skön sommar.

    SvaraRadera
  2. Och roligt att någon fortfarande kommer ihåg mig! Och visst har jag fått rätt bra pli på matte, men färdig blir jag nog aldrig!

    SvaraRadera