Leta i den här bloggen

fredag 9 augusti 2019

Min turdag

Kom igen då, din fegis!

Jag ser dig nog! Är du färdig för ett kast?

Tjohoo! Där kan du ligga och fundera, men du har inte en chans! Snart kommer jag...

Fast i morse hittade jag en mus igen, ute på altanen. Alltså inte en sån mus som på bilderna, utan en som springer omkring av sig själv. Tog in den i köket, och vi lekte en stund. Sen blev den trött, som vanligt, och ville inte leka mer. Jag gick ut på altanen för att hitta nån piggare kompis. Då kom husse in i köket och hittade den trötte på golvet. Men, kan ni tro, när husse lyfte upp den i svansen piggnade han till ordentligt! Han hade bara låtsats sova! Så husse bar ut den, och han sprang iväg. Alltså har jag chansen att få leka med honom en gång till! Vilken turdag!


7 kommentarer:

 1. Ehhh, det är ju tur att du ser det som en turdag att husse lyfte ut din fångst så du kan ta den igen. Dom är luriga de där musarna. Hoppas du lyckas bättre nästa gång och att du tar tass om den själv - utan husses inblandning. Sen tycker jag inte det är juste av musar att låtsas sova för att komma undan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det tur om jag kan fånga den två gånger? De andra har varit omöjliga att ta mer än en gång! Men just den här gången måste jag erkänna att husse var oskyldig, åtminstone inte helt skyldig. Jag var ju inte ens där! Det var den dumma musen som var ojuste, precis som du jamar!

   Radera
 2. Hej lisa, testar om jag kan kattentera, har haft problem med detta en längre tid!!
  Buff Sven

  SvaraRadera
 3. HURRA!!! Det funkade! Har saknat massor att kattentera din blogg!
  Nu vill jag apropå fångst berätta följande: Fångade en ödla för några dagar sedan på altanen. Bar den till köket med matte springande efter....hon försökte befria den - då bet jag av svansen på ödlan... DÅ sa matte: "nä nu går jag ut"!! För eventuella känsliga bloggläsare tänker jag INTE redogöra för hur dramat slutade!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick lära matte att hon skulle ta bort en bock, så nu kan alla kattentera. Roligt att du vill göra det! Ödlor har jag aldrig sett, men Gustav jamade att de smakade urk! Antar att du instämmer i det?

   Radera
 4. Finns det ingen utmaning du inte klarar av? En skrammelmus och en självgående!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä...*tänker noga efter*...jag klarar nog ALLT!!

   Radera