Leta i den här bloggen

fredag 22 maj 2020

Man måste vara litet påhittig

Där inne finns de...


Man måste ha envishet och tålamod när man ska uppfostra människor. Och vara litet påhittig. En aning tur underlättar också. 

Jag är mycket nöjd med det fantastiska resultat jag uppnått när det gäller att öka godistilldelningen. Efter att ihärdigt ha bitit matte i fötterna varje gång hon skulle lägga upp benen i sängen, fick jag henne till slut att inse vad som krävdes att jag skulle sluta: Några godisbitar slängda en bit bort! Till all lycka är hon uppe ett par gånger på natten också.  För att inte missa något har jag bestämt mig för att sova hos henne varje natt. Jag låter henne gå iväg, och sitter lugnt kvar och väntar på min belöning när hon kommer tillbaka.

Nu har jag undervisat henne ett tag, och hon har lärt sig förvånansvärt snabbt, så det flyter på riktigt bra. Ska bara fundera ut hur jag ska öka på antalet bitar jag får, för de är givetvis på tok för få. Men som ett första steg är det här inte så tokigt, tycker jag! 

4 kommentarer:

 1. Men jamars vilken bra idé! Det borde du få nobelpriset för tycker vi. Det måste vi prova på matten
  Vi önskar dig och de dina en härlig helg
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste jama att jag är riktigt nöjd, får mer och mer pli på matte för varje dag!

   Radera
 2. Alltså, vi katter på Södertälje Katthem måste jama att vi är imponerade! Tänk om vi kunde uppnår nåt liknande. Men här är det ju ingen som sover med oss. Vi måste helt enkelt hitta en strategi som fungerar här! Vi jobbar vidare med frågan men gratulerar dig till det fina resultat du har uppnått!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det är betydligt knivigare hos er! Den där blogghjälpen är VÄLDIGT svåruppfostrad när det gäller godis...

   Radera