Leta i den här bloggen

måndag 4 november 2019

Ser du nu, då?

Jag vaktar...

...och vaktar
Numera står dörrarna under diskbänken alltid öppna. Hur skulle husets vaktkatt annars kunna jobba? Jag berättade förut om musen jag fångat och lagt, i mattes tycke, litet olämpligt?  Så musen jag fångade häromnatten placerade jag mitt på hallgolvet!

Bättre så här??
Idag på eftermiddagen hade det kunnat bli en mus till, om inte matte kommit och klantat till det. Hade suttit på ett längre jaktpass där under, och visste att det bara var en tidsfråga innan jag skulle slå till. Då kom hon klampande, och sedan var det förstås kört! Jakt bedrivs nog bäst på nätterna!4 kommentarer:

 1. Tvåbeningar ska inte vara närvarande när viktigt jaktarbete utförs. De har ingen känsla för när det är dags att slå till. Duktigt av dig att fånga flera stycken i alla fall, men nattetid är nog bäst som du jamar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din första mening är bara så SANN! Borde nästan stå i kattlagen! Framför allt kan de inte smyga så tyst som krävs vid jakt! Bra att de håller sig undan på nätterna i alla fall!

   Radera
 2. Så jamarns spännande det du berättar!! Är det däringa skåpet kanske bredvid monsterskåpet?? då kan du ju slå 'två flugor i en smäll'?....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men... det är ju precis så det är! De ligger ju vägg vid vägg! Att jag inte tänkt på det? Tack för tipset!

   Radera