Leta i den här bloggen

onsdag 29 maj 2019

Då slår jag litet med tassen
Matte och husse påstår att de aldrig sett nån katt slänga sig raklång på golvet så ofta som jag gör? Om jag nån gång lägger mig längs med i stället för tvärs över brukar husse pika mig. Han påstår att jag "gjort fel", bara för att han kan komma förbi! Då händer det att jag slår litet med tassen på hans ben när han går förbi. Bara så han påminns om att inte komma och mopsa sig.

Detta ständiga arbete jag har med att att behålla rangordningen intakt här.
4 kommentarer:

 1. Aldrig sett en katt göra så? Vad har de träffat för katter? Här gör vi alltid så alternativt springer tvärs över mattes gångväg så att hon nästan sparkar/krockar med oss. Sånt gör att de håller sig vakna och alerta och en ypperlig träning av deras reaktionsförmåga. Att lägga sig raklång framför tränar upp deras akrobatiska förmåga, helst om man lägger till övningen fånga foten när de försöker kliva över. Prova det om du inte redan gjort det.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man undra? Ingen av de fyra katter som bott hos mina människor har visst varit tillnärmelsevis lika flitiga med den här övningen som jag. Jag gör det HELA TIDEN enligt dem, vilket givetvis är en överdrift. Är ju på altanen ibland. "Fånga foten" har jag bytt ut till "fånga benet", tror effekten är ungefär densamma?

   Radera
 2. Blogghjälpen har en katt, som hon säger är rätt "gammal" som gör precis som du, d v s fångar hennes ben när hon går förbi. Det gör han bara för att han tycker han inte får tillräcklig uppmärksamhet. Han är nog ca 20 år, så du har med andra jam gott om tid att träna dina människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter bra, för jag tror jag behöver en del tid för att få pli på både matte och husse, även om jag nått rätt stora framgångar. Tjugo? Det var många år!

   Radera